Karadeniz yemeklerinden olan mıhlama (diğer adıyla kuymak); ekmek banınca sünen görüntüsüyle hem göze hem damak zevkinize hitap ediyor, pazar kahvaltılarınızı süsleyecek bir yemek. Karadeniz turu yaparken de masada mıhlama olan bir fotoğraf çekerek instagramda paylaşmak oldukça popüler. Siz de bu lezzeti evinizde tatmak istiyorsanız mıhlamanın yapılışına geçelim.
Mıhlama malzemeleri
- Bakır tava
- Tereyağı
- Mısır unu
- Su
- Kolot peyniri, Trabzon peyniri, Çeçil peyniri.
Mıhlama yapılışı
* Kısık ateşte yanan ocağa bakır tava konur.
* Bakır tava içerisine 2 yemek kaşığı tereyağı eklenip eritilir.
* Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı mısır unu ilave edilir ve karıştırılır.
* 1 su bardağı soğuk su azar azar ilave edilir ve karıştırılır.
* Tereyağı üste çıkmaya başlayınca kolot peyniri veya çeçil peyniri ilave edilir.
* Peynir eriyip sününceye kadar karıştırılır. Hamur kıvamına gelince tamamdır, ocağın altı kapatılabilir.
Kolot peyniri fiyatları: N11.com/market/gida/kolot-peyniri