Mangalda ızgara köftenin tadını bilirsiniz, aynı lezzeti evde yapmaya ne dersiniz? Balkondan tüten dumanlar aklınıza gelmesin, birazdan mutfağınızda mangal tadında ızgara köfte yapmanın püf noktalarına değineceğiz.
Izgara Köfte malzemeleri
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
600 gr kıyma (orta yağlı)
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı domates salçası veya biber salçası
Yarım çay kaşığı karabiber
ızgara çizgili döküm tava veya elektrikli ızgara.
Köfte tarifi, köfte nasıl yapılır?
*Yumurtayı, soğanı, sarımsağı, maydonozu blender içerisine ekleyip karıştırın.
*Yoğurma kabına kıymayı, blenderdaki karışımı, galeta ununu, tuzu, kimyonu, üzüm pekmezini, karbonatı, salçayı, karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
*Bir kaç saat sonra köfte harcından elinize ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın ve avuçlarınızın arasında bastırıp inceltin.
*Izgara çizgili döküm tavanızı ocağa koyup ısıtın, tavaya yağ koymanıza gerek yok çünkü kıymanın kendi yağı yeterli. Tava yeterince ısındığında köfteleri dizin ve bir tarafı pişince diğer tarafı çevirin.
*Köfteler piştikten sonra sıcak tavada domates ve biber közleyip yanına pilav ve patates kızartması koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..